Er zijn behoorlijk wat verschillende mogelijkheden beschikbaar om je vloeren te leggen, maar waar moet je voor kiezen?

0

Het productontwerp is meestal subjectief, maar de kwaliteit van de vinylvloeren moet aan bepaalde normen voldoen. De belangrijkste is de Europese norm EN 685 voor “gebruiksklasse”. Deze norm verdeelt vloeren in drie groepen op basis van type en intensiteit van het verkeer:

1. Vloeren voor huishoudelijk gebruik

– Ruimten met weinig gebruik, klasse 21, bijvoorbeeld slaapkamers
– Gemiddeld gebruik, klasse 22, bijvoorbeeld woonkamers
– Zones met intensief gebruik, klasse 23, inkomhal

2. Commercieel gebruik

Winkels, kantoren, scholen, ziekenhuizen, klasse 31, 32, 33 of 34.

3. Industrieel gebruik

Magazijnen en productieruimten, klasse 41, 42 of 43. PVC vloeren van hoge kwaliteit kunnen een goede oplossing zijn voor zogenaamde gemakkelijkere industriële omstandigheden. PVC vloeren zijn niet geschikt voor plaatsen met extreem hoge of lage temperaturen, overmatige vochtigheid, vocht, vet, zware apparatuur…

Belangrijke eigenschappen van PVC vloeren zijn ook de weerstand tegen wrijving, chemicaliën, brand, anti-slip eigenschappen, goede geluidsisolatie van bijvoorbeeld een gietvloer.

Hoe fundering voor te bereiden voor vinyl vloeren

Een goed voorbereide fundering voor het installeren van alle soorten PVC vloeren is zeer belangrijk, niet alleen voor hun kwaliteit, maar ook voor hun esthetische uitstraling.
De fundering moet watergeïsoleerd en perfect glad zijn, wat wordt verkregen door het gebruik van zelfnivellerende verbindingen. PVC-vloeren worden op een volledig droge en gladde ondergrond gelegd. Alleen op een goed voorbereide fundering kunnen PVC vloeren hun schoonheid en bruikbaarheid tonen.

Laatste afwerkingen

Geduld en een vaste hand zijn de sleutelfactoren bij deze stap. PVC vloeren worden gelegd met behulp van dispersieve PVC-lijmen. De voegen kunnen eventueel aan elkaar worden gelast met lasbanden in de juiste kleuren. Overgangen tussen vloer en wanden kunnen ter plaatse worden gemaakt van dezelfde vloermaterialen of u kunt gebruik maken van vooraf gemaakte PVC, MDF of houten plinten.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Copyright 2021